Батятицька Ікона Божої Матері

Вічна пам'ять полеглим за Україну

Глава УГКЦ Патріарх Святослав

Правлячий Архиєрей Владика Михаїл

Настоятель храму о.Ярослав

Парафіяльне свято спільноти "Матері в молитві"

Материнство - найбільший і найважливіший дар, який Господь дав жінці.

Разом із цим - це і найвідповідальніше завдання матері. «З радощів, що людина на світ народилася, вже й пам'яті про болі немає» (Ів. 16, 21). З того часу, як народжується немовля, тісний зв'язок матері і дитини не припиняється. Він триває, міцніє, розвивається, розширюється, стає багатогранним. Бо жінка, яка носила під серцем своє дитя, найкраще розуміє його. Вона, в якийсь особливий, незбагненний спосіб, відчуває його проблеми, переживання, знає, коли йому треба прийти на допомогу, знаходить слова підтримки, розради і розважання.

 

Але часто, підростаючи, діти перестають розуміти своїх батьків. Важко сказати, коли отой невидимий зв'язок матері та дитини перервався, коли вони почали віддалятися один від одного, коли вони з найрідніших, найближчих людей стали чужими, а інколи - і ворогами. Але, турбуючись про те, аби наші дорогі чада були доглянуті, гарно одягнені, смачно нагодовані, ми забули про найголовніше - якими вони зростають, як впливають на їхнє виховання світ, вулиця, друзі, які книжки вони читають, які телепередачі дивляться, чим займаються після школи, з ким зустрічаються, як і про що розмовляють.

Щоб цього не сталося, щоб уберегти наших дітей від злого і підступного світу, в якому над ними кепкують навіть тоді, коли вони визнають віру в Бога, ми повинні постійно просити Всевишнього про допомогу. Щоб наші діти і внуки зростали справжніми християнами, все більше пізнавали Бога, любили його, один одного, своїх ближніх і ціле своє життя чинили згідно зі святою Господньою волею, ми повинні доручити турботу про своїх дітей Богові, довірити їх Йому. «Залиши на Господа твою турботу - і Він тебе підтримає» (Пс. 55,23).

Спільноти «Матерів у молитві» допомагають молитися за дітей. Господь чекає, щоб ми прийшли до Нього з молитвою. Коли ми збираємося разом, щоб єдиним серцем і єдиними устами молитися , Він так тішиться і так чекає нашого клопотання за них. « Просіть - і дасться вам...Бо кожен, хто просить, одержує» (Мт. 7, 7 – 8)

При нашому храмі Собор Пресвятої Богородиці засновано спільноту «Матері в молитві» .13 березня 2014року відбулася наша перша офіційна молитва, на яку приїхала п. Міля (куратор спільноти «Матері в молитві»).

Отже, цього року нашій спільноті виповнився 1 рік. Мало це чи багато? Якщо в часі – то мало. Якщо ж брати наші спільні молитви, то це вирішувати Богу, бо в народі кажуть: « Молитви багато не буває». У своїх молитвах ми просимо Бога про захист наших дітей, родин, домівок, села, України від бід та незгод. Щоб наші молитви ще більш нас єднали та допомагали, спільнота здійснює прощі. За цей короткий період ми відвідали Заглинне, Крехів, Унів, Гошів, Зарваницю, Джублик, і ін.. І всюди ми просим про захист наших дітей. Та цілий рік нас об’єднує одне спільне намірення: Мир в Україні та щасливе повернення наших воїнів АТО додому.

Ісус любить наших дітей більше, ніж ми, Він хоче їх захистити, хоче, щоб вони зростали у Ньому, але втручається лише тоді, коли Його просять, тому Він чекає нашого клопотання за них. У шаленому сьогоденні врятувати дітей від підступів, зла, жорстокості може лише щира материнська молитва, яка має надзвичайну силу, особливий дар. Молитва зміцнює дух, відвертає зло, укріпляє віру, береже від спокус, кріпить у горі, додає наснаги. Знаємо, що Господь ніколи не відмовляє Своїй матері - Пречистій Діві Марії, тому Він не відмовить і нам, матерям, яким доручив бути тимчасовими охоронцями наших дітей. Він дав їх нам, і це Його діти, радше Його, ніж наші. Деколи матері вважають, що лише вони люблять своїх дітей. І дбають про них більше, ніж будь-хто інший, але Христової любові ми не збагнемо, доки не зустрінемося з Ним віч-на-віч.

А коли у своїх молитвах будемо просити Матір Божу заопікуватися нашими дітьми, бо кому після Бога маємо поручити їх, як не їй, могутній заступниці християн, найкращій матінці для кожного з нас, маємо бути впевнені, що Вона охоронить від усього, що може заподіяти шкоди їхньому здоров’ю, вбереже від падіння у гріх.

Однією з найважливіших материнських молитов сучасності є молитва про захист. Важливо просити Господа, щоб Він захистив наших дітей від того зла, яке їх оточує. А ми знаємо, що воно є сильним. Чим ближче ми наближаємося до Христа, тим сильніше лукавий буде намагатися нашкодити, а насамперед атакуватиме наших дітей. Ось чому молитва про захист є дуже важливою.

Усі матері України, які щиро моляться за своїх дітей, перебувають під опікою Матері Божої. Бо хто краще від Пречистої Діви, яка сама у важких терпіннях стояла під хрестом Свого Сина, зрозуміє прохання, болі і тривоги матері. Вона єдина знає, як найкраще у біді допомогти, у сумнівах порадити, у журбі потішити. Треба лише щиро просити її про допомогу. Молитися наполегливо, терпеливо, щоденно. Доти, доки Господь не дасть нам такі очі, щоб бачити Його у своїх дітях, таке серце, щоб любити їх так, як Він, таку ніжність, щоб допомагати їм рости, таку мудрість, щоб скеровувати їх, аби у нашому народі більшало добрих і святих християнських родин, щоб батьки були для своїх дітей прикладом християнського життя, правдивими опікунами та хорошими провідниками у житті. Тоді наші діти стануть потіхою для батьків, славою та окрасою нашого народу.

                                           Галина Павлик

                                                координатор спільноти "Матері в молитві"

Розпорядок:

Понеділок 17 червня

Початок християнського табору

  • 11.00 Літургія

Вівторок 18 червня

  • 11.00 Літургія

Середа 19 червня

  • 11.00 Літургія

Четвер 20 червня

  • 11.00 Літургія
  • 20.00 Молитовна зустріч спільноти "Матері в молитві"

П′ятниця 21 червня

  • 11.00 Літургія
  • 20.00 Молитовна зустріч спільноти "Діти молитви"

Субота 22 червня

  • 11.00 Заупокійна Літургія

Неділя 23 червня

7- ма по П′ятидесятниці

Закінчення християнського табору

  • 10.00 Літургія.

Меценат  нашого сайту - пан Куровець Ярослав Васильович.